آیتالله عابدی:همه محدثان قم ریزهخوار علی بن بابویه هستند
سومین همایش بزرگداشت مقام صدوقین با سخنرانی آیتالله عابدی و تجلیل از مقام علمی و معنوی آیتالله سید محمد باقر موحود ابطحی اصفهانی، در قم برگزار شد.
در ابتدای این همایش، حجتالاسلام والمسلمین سید اسماعیل حسینی مقدم مدیرکل اوقاف استان قم طی سخنانی با تأکید بر ضرورت گرامیداشت مقام علمای پیشین اظهار کرد: شیخین صدوقین از جمله تاثیرگذارترین افراد در تاریخ تشیع به شمار میروند.
وی افزود: این پدر و پسر توانستند با تکیه بر علوم آل محمد(ص)، نقش بسزایی در پیشبرد اهداف مکتب اهل بیت(ع) ایفا کنند.
در ادامه این همایش، آیتالله احمد عابدی رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به سخنرانی پرداخت و با اشاره به جایگاه و نقش صدوقین در مکتب تشیع اظهار کرد: شیخ صدوق از بزرگترین عالمان جهان تشیع است که مرجعیت علمی خاصی در جهان تشیع داشت.
در بخشی دیگر از این همایش، از مقام عالم ربانی و واقف ارجمند، آیتالله حاج سید محمد باقر موحد ابطحی اصفهانی احیاگر میراث ماندگار علی بن بابویه قمی تجلیل شد.
برادر آیتالله موحد ابطحی اصفهانی که در این مراسم حضور یافته بود، در سخنانی به خدمات این عالم وارسته پرداخت و سپس لوح تقدیر ویژه این همایش را دریافت کرد.
مرحوم آیتالله سید محمدباقر موحد ابطحی از علمای برجسته ایرانی بود که در شب دوم ماه رمضان سال ۱۳۴۶ هجری قمری در اصفهان متولد شد و در ۱۶ بهمن ماه ۹۲ درگذشت؛ وی مؤسس مدرسه مؤسسه تحقیقاتی (الامام المهدی علیه السلام) بود.
آیتالله عابدی:همه محدثان قم در طول تاریخ ریزهخوار سفره علی بن بابویه هستند
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم گفت: قم در طول تاریخ محل زندگی محدثان و عالمان بزرگ بوده و در دورهای 200 هزار محدث یعنی حافظان 200 هزار حدیث در قم میزیستند که همه آنها ریزهخواران سفره علی بن بابویه محسوب میشدند
آیتالله احمد عابدی امروز در همایش بزرگداشت صدوقین که در مجتمع فرهنگی آموزشی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد با اشاره سال 329 هجری قمری یعنی سال آغاز غیبت کبری اظهار کرد: مرحوم کلینی صاحب کافی در همین سال وفات یافتند و نائب چهارم امام عصر(عج) نیز در همین سال رحلت فرمودند و سال رحلت علی بن بابویه نیز در همین سال رخ داده است به همین دلیل 329 قمری را سال افول ستارگان مینامند.
وی افزود: خاندان ابن بابویه جزو خانوادههای بزرگ شیعه محسوب میشوند؛ علی بن بابویه در کل دوران غیبت صغری زنده بوده و شیخ صدوق نیز بیش از 20 سال زندگیاش مصادف با همین دوران بوده است.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با اشاره به توقیع منسوب به امام عصر(عج) درباره موضوع بچهدار نشدن علی بن بابویه قمی و عنایت امام در مورد به دنیا آمدن شیخ صدوق خاطرنشان کرد: امام زمان(عج) از علی بن بابویه با عناوینی همچون «شیخی» و «فقیهی» یاد کردهاند که نشاندهنده جایگاه و مقام او بود.
وی ادامه داد: قم در طول تاریخ محل زندگی محدثان و عالمان بزرگ بوده است، میگویند در دورهای 200 هزار محدث یعنی حافظان 200 هزار حدیث در قم میزیستند و همه آنها ریزهخواران سفره علی بن بابویه محسوب میشدند، او بود که مکتب حدیثی، روایی و کلامی قم را بنیان نهاد.
عابدی با بیان اینکه مرحوم صدوق حدود 300 کتاب حدیثی به رشته تحریر درآورده بود گفت: 240 عنوان از این کتابها از بین رفته و تنها 60 عنوان از آنها وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تصریح کرد: شیخ صدوق برای کسب علم تلاش فراوانی داشت به طوری که یک بار برای رسیدن به محضر استاد، صبح زود از خانه بیرون رفت و در چالهای افتاد و لباسهایش خیس شد، وقتی با همان وضع به کلاس رفت، استادش گفت تعجبی نیست، کسی که با دعای امام زمان(عج) به دنیا آمده، برای کسب علم اینقدر شوق و تلاش وافر داشته باشد.
وی در ادامه به احیای کتابهای مهم شیعی به همت مرحوم آیتالله موحد ابطحی اصفهانی گفت: مرحوم آیتالله بهجت میفرمود غیر از 16 اصل از 400 اصل احیا شده توسط این عالم برجسته، بقیه در شهر مسکو وجود دارد.
عابدی با اشاره به زحمات علمای شیعه در زمینه احیای آثار حدیثی مکتب اهل بیت(ع) تصریح کرد: مرحوم آیتالله موحد ابطحی غیر از امور علمی، به خدمات اجتماعی یعنی امنیت، رفاه، سلامت و آسایش مردم نیز میپرداخت و البته این رویه همه علمای شیعه بوده است.
مدیرکل اوقاف استان قم:تکریم و تعظیم اعاظم شیعه فرصتی طلایی برای الگوبرداری از زندگی والای آنهاست
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم گفت: بزرگداشت اعاظم و تکریم آنها یکی از فرصتهای طلایی برای درک معارف بلند این شخصیتها و الگوبرداری از سیره والای آنها و سلوکشان در زندگی است.
حجتالاسلام والمسلمین سید اسماعیل حسینی مقدم امروز در همایش بزرگداشت صدوقین که در مجتمع فرهنگی آموزشی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد با اشاره به اهمیت برگزاری اینگونه همایشها اظهار کرد: از تلاش دست اندرکاران برگزاری این مراسم گرامیداشت به ویژه در اوقاف ناحیه یک قم تقدیر و تشکر میکنیم.
وی افزود: بزرگداشت اعاظم و تکریم و تعظیم آنها یکی از فرصتهای طلایی برای درک معارف بلند این شخصیتها و الگوبرداری از سیره والای آنها و سلوکشان در زندگی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه علی بن بابویه قمی یکی از ستارگان درخشان قم برای عالم اسلام محسوب میشود گفت: ایشان در بین دانشمندان، خورشیدی نورانی به شمار میرود و فرزند گرانقدرش شیخ صدوق، خدماتی به عالم تشیع داشتهاند که در نوع خود بی نظیر است.
وی ادامه داد: عظمت این مراسم به خاطر دو چیز است، نخست اهمیت و جایگاه صدوقین که در بیان مقام و عظمت آنها سخنانی از حضرت ولی عصر(عج) و نیز امام راحل و مقام معظم رهبری وجود دارد و دوم، گرامیداشت عالمی عامل به معنای واقعی یعنی مرحوم آیتالله موحد ابطحی اصفهانی، مرد بزرگی که در دوران خدمتم در دوران فارس، فضائل ایشان را از زبان علما و صلحا بارها میشنیدم.
حسینی مقدم با بیان اینکه ذکر خیر خدمات بی نظیر مرحوم آیتالله موحد همیشه شنیده میشود خاطرنشان کرد: این عالم وارسته الگویی تمام عیار برای حوزه و روحانیت محسوب میشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم عنوان کرد: مرحوم آیتالله موحد ابطحی اصفهانی از جمله مولفان برجسته ایرانی محسوب میشود که رهبری نیز همیشه در دیدارهایشان خواستار مشاهده آثار جدیدش بودند.
وی با اشاره به خدمات اجتماعی گسترده این عالم وارسته گفت: زندگی مرحوم آیتالله موحد ابطحی اصفهانی الگویی کامل در همه ابعاد برای اقشار مختلف به ویژه روحانیت شیعه خواهد بود.






پایان پیام